Ons motto

Een Trimsalon Met
Liefde en Geduld!

We streven ernaar om uw huisdieren te laten stralen en zich geweldig te laten voelen, elke keer weer. Onze toewijding aan de vachtverzorging is welgemeend en we zorgen ervoor dat elke knip zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal met het nodige respect en geduld voor het dier.

Een foto waar hond en kat in bad zitten.
Onze werkwijze

Hoe verzorgen wij
uw viervoeter?

Plukken/trimmen

Een plukvacht bestaat uit een zachte, wollige ondervacht met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. De bovenlaag moet regelmatig worden geplukt. Dit doen we door deze haren er met de hand of met een trimmes uit te plukken. Dit is alleen mogelijk wanneer de vacht plukrijp is en deze haren los genoeg zitten om ze pijn- en irritatieloos uit de vacht te trekken. Wanneer een hond geplukt is (normaal gesproken 2 x per jaar), blijft alleen de ondervacht over.

Een foto waar de vacht van een hond geplukt wordt.
Scheren

In sommige gevallen is scheren een oplossing, bijvoorbeeld bij oudere honden die niet lang meer kunnen staan, bij erg geklitte vachten, of gewoon omdat het baasje graag lekker kort heeft. Scheren wordt vaak geassocieerd met 'kaal' maar is mogelijk op verschillende lengtes.

Een foto waar een hond geschoren wordt.
Nagels knippen

We knippen en vijlen de nagels bij.

Een foto waar de nagels van een hond worden geknipt.
Knippen

De vacht wordt ingekort met de schaar, sommige rassen om de 6 weken, andere elke 2 à 3 maanden.

Een foto waar een hond een knipbeurt krijgt.
Oren reinigen

Het schoonmaken van de oren wordt enkel gedaan wanneer uw hond vuile oren heeft.
Dit wordt dan ook gemeld aan u.

Normaal heeft een hond van zichzelf propere oren en dan is reinigen net verkeerd. Hij heeft gezonde oortjes en wij gaan de goede bacteriën verwijderen door de reiniging. Het beste is om er gewoon af te blijven. Dit geldt ook voor de honden met veel haar in de oren. Dit wordt niet meer standaard geplukt. Zo kunnen er juist kleine wondjes ontstaan en kan je hond daardoor een oorontsteking krijgen. Natuurlijk zal ik wel altijd nakijken of er geen propjes gevormd zijn in de oren.

Een foto waar de oren gereinigd van een hond.
Uitkammen

Het uitkammen van uw hond is een geweldige manier om die prachtige vacht klitvrij en zijdezacht te houden.

Een foto die het uitkammen van een hond weergeeft.
Wassen & drogen

Je kan bij ons uiteraard ook terecht voor wassen en drogen van uw viervoeter.

Een hond die gewassen wordt. Een kat die gewassen wordt.
Strippen

U kunt uw hond ook laten strippen. Bij strippen wordt, net als bij het plukken, ook het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 x per jaar de bovenlaag verwijderd maar 4 x per jaar de helft van de bovenlaag (de andere helft blijft staan). Hierdoor gaat uw hond niet meteen van een langharige vacht naar een heel kortharige maar ziet uw hond er goed verzorgd uit met een nog vollere vacht. Na ongeveer 3 maanden plukken we de rest van de vacht weg en ziet uw hond er wederom goed verzorgd uit. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Afbeelding van een hond om strippen te kunnen aantonen.
Kattentrimmen

Katten worden enkel geschoren als het niet anders kan. Het grote verschil tussen katten- en hondentrimmen is dat je met kattentrimmen net heel vachtbesparend gaat werken. Bij hondentrimmen proberen we net elke keer zoveel mogelijk haar te verwijderen. Kattentrimmen gaat voornamelijk over het klitvrij houden van de vacht.

Een foto van kattentrimmen. Een foto van kattentrimmen. Een foto van kattentrimmen.
Nuttige info

Algemene informatie

EEN GELUKKIGE HOND HEEFT EEN GELUKKIG BAASJE

Elke vacht heeft zijn eigen verzorgingsbehoeften, en we beginnen altijd met een grondig overleg met jou om de juiste aanpak te bepalen.

Ik heb de nodige expertise en ervaring om jouw hond de perfecte trimbeurt te geven. Uw hond/kat wordt steeds met kwaliteitsvolle producten behandeld. 

STEEDS OP AFSPRAAK

Om je hond (en jezelf) niet te moeten laten wachten, om voldoende tijd voor elke hond te kunnen maken en om een zo rustig mogelijke omgeving te creëren voor de honden en mezelf werken wij altijd op afspraak.

Bij het trimmen kan de baas bij zijn huisdier blijven. Toch adviseren wij dat de baas in onze wachtruimte verblijft waar u steeds uw hond kan zien. De tussenwand is speciaal hiervoor van glas gemaakt.

AFSPRAAK ANNULEREN OF VERPLAATSEN?

Natuurlijk, geen enkel probleem! Laat het ons alsjeblieft zo spoedig mogelijk weten, uiterlijk 24 uur van tevoren. Maar als u niet komt opdagen op het laatste moment afbelt, worden hier wel kosten voor aangerekend. Er was immers speciaal voor u tijd vrijgehouden.

Betaal mogelijkheden

U kan contant, met Bancontact/Maestro of Payconiq betalen.

TIP

Voor honden, ongeacht hun ras of leeftijd, adviseren wij ten zeerste om minimaal tweemaal per jaar een bezoek te brengen aan een trimsalon. Dit heeft tal van gezondheidsvoordelen voor jouw huisdier. Naast het verzorgen van de vacht, bieden wij ook een grondige wasbeurt, nagelknippen, en de verzorging van oren aan.

Maak een afspraak
Op de hoogte blijven

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Bedankt! U bent ingeschreven.
Oeps, u hebt iets verkeerd gedaan.